Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Odpověď je snadná, "výchova" občanů je doménou diktátorských režimů. Můžete hledat, jak chcete, ale žádný jiný režim se nepokouší "vychovávat občany" zákazy, zdaněním či jiným znevýhodněním než diktatura. Nechceme si připustit, že diktatura klepe na dveře a pořád si říkáme, že to není možné, že se to určitě nestane, že to určitě tak nemůže být, protože jsme se z toho před nedávnem vymanili, že přece už jsme v civilizované Evropě a paradoxně nás do toho vrhá právě ta nevěřícnost. Nechceme uvěřit, že by snad po zvonění klíči přišlo něco horšího. Že před zvoněním klíči bylo problematické nebo prakticky nemožné podnikat? Dnes to lze, otázkou je, jestli ta omezení nejsou ještě horší, než když to možné nebylo. A co jsme my pro stát? Mlč a zaplať, kupředu levá, zpátky ni krok, kdo není s námi, je proti nám. ;-(

4 1
možnosti
Foto

R^stát bere velké daně z prodeje cigaret, takže určitě nechce aby se přestalo kouřit-nejde mu ani tak o zdraví občanů jako o to, že jako člen EU musí nějakou činnost v boji proti nikotýnu prokázat- cholesterol také zabíjí a přesto se nezakáže reklama na ta tučná svinstva která do nás cpou-národ je biomasa ze které je třeba vytřískat co nejvíce;-(

1 0
možnosti

Tak stát nás musí trochu brát z matematického pohledu, bez toho se asi žádná společnost neobejde. Jinak ale smysl článku moc nechápu - připomíná jen už tisíckrát probraná témata související s kouřením/nekouřením v hospodách, nevím proč. K těmto otázkám myslím bylo oběma stranami už řečeno vše, tak proč to znovu celé opakovat.

Ale co mě pokaždé v podobných úvahách překvapí je to, jak často různí lidé pří zdůvodňování své názorové pozice uvádějí to, zda kouří nebo nekouří oni sami... jako by to něco vysvětlovalo... Nerozumím proč, tak nějak předpokládám, že člověk hodnotí obecné principy z obecného hlediska, ne jen ze svého prospěchu.

0 0
možnosti

Pane Záturecký, na to vám odpovím. protože když někdo poukazuje na to, že ten zákon je špatný, tak se vždy objeví nějaký oponent, který ho nařkne, že je závislák, který si tu smradlavou cigaretu nedokáže odepřít a chce mít možnost s ní otravovat všechny kolem. Tento naprosto nefér argument vždycky zazní, proto i já vždy v diskusi preventivně zdůrazním, že jsem nekuřák, že jsem měl dokonce nekuřáckou hospodu, ale tento zákon je tak špatný a tak beroucí svobodu, že se musím zastávat kuřáků. Říkám to právě proto, aby bylo vidět, že posuzuji obecný princip, bez ohledu na svůj vztah k předmětu zákazu.

11 0
možnosti
Foto

Stát nás chová pro svůj prospěch, tak jak zemědělec chová dobytek.

Taky potřebuje aby dobytek byl zdravý a spokojený.

8 0
možnosti

Petrík

je potřeba si ujasnit, co je to stát, je to nějaké zvíře,nebo vůle Boží....

Stát je základní územní mocenská jednotka, instituce (či organizace) disponující mocí vládnout, soudit a vytvářet zákony společnosti (státu). Stát je vymezen státní mocí, státním lidem (státním občanstvím) a státním územím. Svrchovaný stát není podřízen žádné jiné (státní) moci a to jak vnější, tak vnitřní.

Stát zahrnuje ozbrojené síly, státní aparát (byrokracii), soudy a bezpečnostní sbory (policii).

0 0
možnosti

J50a65n 12R98á98ž

12. 6. 2017 14:40

Připadá mi celkem úsměvné různé politologické, či filozofické úvahy na předmětné téma.

Vnímám to totiž naprosto jednoduše. Buď chceme být svobodní lidé, s čímž se také pojí odvaha se rozhodovat samostatně a také nést nedílnou odpovědnost za své rozhodování nebo chceme aby za nás rozhodování převzal stát, čili skupina politiků, kterým jsem volbami svěřili tuto moc.

Jestli chceme to prvé, tak ponechejme možnost restauratérům právo volby zda chtějí mít podnik, kde mohou kuřáci kouřit a nekuřáci tam budou chodit málo nebo chtějí mít podnik, kde kouřit nebude dovoleno a tak se kuřáci budou muset přizpůsobit nekuřákům, ale znamená to rovněž, že každý, kuřák i nekuřák bude mít právo svobodné volby, zda chce navštívit podnik, kde se kouřit může, či podnik kde se kouřit nesmí. Když ale chceme to druhé, nechejme na státu aby rozhodoval o našich soukromých záležitostech a svobodnou volbu si nechejme vzít. Nehovořme pak o státu svobodných lidí, ale státu nesvobodných ovcí.

P.S. Jsem nekuřák a jsem velmi roztrpčen tím, že mi stát možnost svobodně se rozhodovat, stále víc a víc omezuje! A udělal to i tak zv."nekuřáckým zákonem"

14 1
možnosti

Dobrý den pane Ráži, přesně jste to řekl. V podstatě stejná slova jsem použil v článcích, které jsem tu k tomu napsal a pak v nekonečných diskusích s lidmi, kteří buď svobodu nepotřebují nebo se jim zatemní mysl při slovu cigareta a pak se už nedokáží objektivně podívat na to, že ten zákon je opravdu špatný. Sám jsem nekuřák, provozoval jsem nekuřáckou hospodu a kuřáky nemám důvod hájit, ale v souvislosti s tímto zákonem jsem jednoznačně na jejich straně. A na straně těch hospodských, co jim vzali právo volby. Protože tenhle zákon je jen první v řadě, budou další, stejně nesmyslné. O víkendu jsem procházel nočním Znojmem, před každým klubem byly desítky lidí, kuřáků a i nekuřáků (jdou s nimi, co budou sami dělat ve vylidněném podniku). takže se to bude jistě řešit dalšími zákazy a vyhláškami ohledně shromažďování se v noci v ulicích, například. Přitom já osobně bych vůbec nenamítal nic proti zákazu kouření všude, i venku, nechat to povolené jen doma, na vlastních soukromých pozemcích, a právě v kuřáckých hospodách !!!

3 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2059x
Dokumentarista, aktivně činný v kultuře se zájmy o historii, film a tajemno. 

Zakladatel dokumentárního spolku Paranormal tým z.s., který najdete na www.paranormaltym.cz a orientuje se na tvorbu dokumentů záhadologického a historického charakteru. Veškerá tyto videa můžete vidět i na youtube kanálu tohoto spolku.

Na blog.idnes.cz je aktivní od května 2017, kam přispívá svými názory, ovlivněnými studiem zmíněné historie a zkušenostmi. Dočíst se tak můžete, jak témata politická, tak i záhadologická z aktivní činnosti spolku Paranormal tým z.s.

Dále Ondřeje Bezoušku naleznete:
- facebooková stránka Paranormal týmu
- youtube kanál Paranormal týmu
- web Paranormal týmu
- instagram Paranormal týmu
- Google+ Paranormal týmu
 

Seznam rubrik