Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak multikulturalismus vysává Evropě duši

Když skončila Druhá světová válka, svět byl otřesen hrůzami, které se odehrály. Politika appeasementu zklamala, stejně tak jako předtím politika militarismu.
Evropa dnes stojí před novými problémy, které určí její další vývoj.

Bylo jasné, že toto kyvadlo určující některé politické cíle a metody se opět vychýlí.

Střih a jsme v jednadvacátém století. Svět je vzájemně propojen digitálními technologiemi. Zprávy jdou z jednoho konce světa na druhý takovou rychlostí, že co dříve trvalo celé týdny i měsíce, stíhá se za minuty, ne-li vteřiny. A kdesi za tím vším bují a rostou vředy. A právě o těchto vředech pojednává tento článek.

Když skončila Druhá světová válka, svět se chtěl aktivně postarat o to, aby se ty hrůzy čtyřicátých let dvacátého století již neopakovaly. NATO, EU, dvě největší organizace jsou dětmi poválečné Evropy té doby. Čas ale šel dále, svět se v důsledku rozvoje zmenšoval, až jsme se prakticky dostali do fáze, že živě můžeme sledovat útok na dvojčata v New Yorku roku 2001, a nebo tsunami v Japonsku.

Instituce dnes toliko rozporuplně chápané byly původně vytvořeny pro bohulibé účely.

Jak je svět propojenější a menší, začaly se v důsledku toho smazávat dříve tak viditelné státní hranice. Objektivně nevymizely, ale začaly některým lidem připadat zbytečné. Spolu se zmenšujícím se a propojenějším světem totiž začal růst vliv multikulturalismu.

Multikulturalismus je směr, který na počátku hlásal názor, že v jednom státě mohou žít různé skupiny i jednotlivci, mající rozdílnou kulturu a zvyky. A že toto promíchání ve výsledku může být při správné politice pro stát přínosné.

Jak se svět zmenšoval, nejen multikulturalistům přišly státní hranice v EU pro život zbytečné. Hrozba komunismu pominula a spolu s ním i řada nebezpečí, jak z východu, tak ze západu. Idea o tom, že již není v Evropě nebezpečí, se rozšířila napříč kontinentem.

Právě v této době klidu se redefinoval multikulturalismus, který přestal hlásat, že v jednom státě mohou žít skupiny a jednotlivci, ale začal rozšiřovat tezi, že všude mohou žít jedinci i skupiny s rozdílnou kulturou. A právě u této teze dnes jsme.

Na počátku 21. století došlo v globální politice ke změně. Realita vytasila své růžky a ukázala, že svět bez konfliktů a Evropa bezpečná je jen dočasná iluze. Představa krásná, ale neaplikovatelná ve skutečných barvách.

Období klidu v Evropě na počátku 21. století skončilo. Kontinent začal opět čelit nebezpečím.

Jenže právě v té době již byl multikulturalismus zakořeněn i v politice. A když tedy začaly některé kultury samy dělat problémy, očekávalo se, že se multikulturalismus opět změní na základě odehrávající se skutečnosti.

Ten problém konkrétně způsobil islamismus. Multikulturalisté na to prvotně reagovali žádostí o změnu přístupu muslimů ke svým radikálům. Bohužel úspěch byl minimální. Právě v té době měla nastat ona redefinice multikulturního pohledu na svět. Jenže ouha, nestalo se tak.

Naopak, multikulturalisté začali obhajovat svůj pohled na zachování politiky korektnosti vůči jiným kulturám, což dospělo imigrantskou krizí roku 2015 do absurdního bodu, kdy ve své víře, že Evropa je multikulturní, začali ostatním státům přikazovat přijímat toliko uprchlíků, kolik jich do EU přijde.

K ad absudrum se nedostal jen pohled na přijímání cizích národností, ale i přístup větších státních útvarů jako Německo nebo Francie, které otevřeně začali přikazovat ostatním státům v tomto problému postupovat stejně jako oni, a tím se otevřel další bující vřed. Rostoucí názor, že není potřeba v Evropě států (tedy konfederace) se dostal do konfliktu s pohledem konzervativců, že státy mají právo sami rozhodnout, nakolik multikulturní budou.

Multikulturalismus místo aby se začal reformovat, započal snahu reformovat všechny ostatní.

A právě to je středobod problému. Víra některých, že Evropa jako celek složený z jednotlivých států je přežitek minulosti, který EU změnila. A křehkost multikulturalismu, který se za každou cenu chce nyní udržet u moci, ač realita mu zabodává nůž za nožem do zad.

Nutno podotknout, že státy bývalého východního bloku nejsou jako státy západní Evropy. Rozhodně ne co do mentality lidí. Tím vzniká střet západu s východem v pohledu na klíčové otázky, čímž na východě roste skepse vůči EU a tím se tzv. jednotná Evropa opět rozpadá na různě smýšlející celky, které nebudou chtít pokračovat v nastalé politice.

Snaha EU okrást jednotlivé státy o svém vlastním sebeurčení (přeci jen se rojí snahy rozhodovat o nás bez nás), a tedy je připravit o jejich duši, nemůže mít úspěch, neboť jednotlivé evropské státy mají hluboké historické kořeny a na základě toho i rozdílná přesvědčení, takže se ve výsledku proti těmto snahám postaví. Doprovázeno to bude zvyšující se vlnou patriotismu, nacionalismu, a vůbec vychýlení se k opačným extrémům, než které zastává současná EU. Politicky do popředí se tak dostanou silné autoritativní osobnosti, co dokáží odolat nátlakům a zároveň i nátlak pro naplnění svých idejí umí vyvolat.

Cílem toho samozřejmě bude stát se samostatným subjektem, nijak neparticipujícím na Evropské unii jako její řádový člen.

Co říci tedy závěrem? Evropa se v současné době bude velice měnit. Otázka zůstává, nakolik se bude měnit myšlení politiků (například v rámci multikulturního pohledu na svět). Pokud značně, má Evropa jako celek nějakou šanci. Pokud vůbec, dojde ke dvěma scénářům. K obměně politiků v jednotlivých státech za takové, kteří budou hlásat radikální postoje svých volitelů a nastavení kormidla zemí proti EU. A postupnému zabití multikulturalismu těmi, které sám obhajuje a chrání. Následně jeho vymýcení, stejně jako vymýcení těch, kteří i tiše souhlasili s tím, aby stát takovouto politiku naplňoval.

Autor: Ondřej Bezouška | úterý 9.5.2017 0:26 | karma článku: 37,14 | přečteno: 1668x
  • Další články autora

Ondřej Bezouška

Bílá smrt: krátkometrážní film ze světa Čapkovy Bílé nemoci

Jak vypadá svět Bílé nemoci desítky let po Galénově smrti? I sešli se filmoví tvůrci a začali realizovat svou vizi světa. A vy nyní můžete nakouknout do jejich práce.

19.2.2020 v 15:15 | Karma: 4,92 | Přečteno: 176x | Diskuse| Kultura

Ondřej Bezouška

Deset let poté, co se v Budějovicích lidé málem ušlapali

Očité svědectví účastníka, který tam tehdy byl a vše zažil na vlastní kůži. V to dubnové odpoledne roku 2009, kdy rádio KISS Jižní Čechy házelo z plošiny padesátikorunové poukazy do davu, který se skoro ušlapal.

8.1.2020 v 17:17 | Karma: 23,13 | Přečteno: 649x | Diskuse| Společnost

Ondřej Bezouška

Evropa včera, dnes a zítra: Aneb co náš kontinent zřejmě potká

Evropa vždy byla jako sud střelného prachu. Asi to ani nevnímáme, ale jako Evropané žijeme v naprosto úžasné a málokdy v minulosti prožívané době.

3.1.2020 v 15:15 | Karma: 23,07 | Přečteno: 709x | Diskuse| Politika

Ondřej Bezouška

Genderová vyváženost, aneb cenzura ve jménu rovnoprávnosti

Je tomu nějaká chvíle, co jsem si přečetl na idnesu článek s názvem: "V Barceloně si už děti nepřečtou Karkulku ani Růženku. Jsou moc sexistické", který je doufám jedna velká kachna. Protože pokud ne, tak čtěte dál...

12.4.2019 v 13:13 | Karma: 36,88 | Přečteno: 1161x | Diskuse| Politika

Ondřej Bezouška

Brexit: celoevropská krize

Proč je reálnější tvrdý Brexit, nebo jeho odklad, než měkký Brexit? A proč je pro EU lepší, aby Britové trpěli? O tom a více se dočtete zde...

9.2.2019 v 13:13 | Karma: 15,86 | Přečteno: 519x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2059x
Dokumentarista, aktivně činný v kultuře se zájmy o historii, film a tajemno. 

Zakladatel dokumentárního spolku Paranormal tým z.s., který najdete na www.paranormaltym.cz a orientuje se na tvorbu dokumentů záhadologického a historického charakteru. Veškerá tyto videa můžete vidět i na youtube kanálu tohoto spolku.

Na blog.idnes.cz je aktivní od května 2017, kam přispívá svými názory, ovlivněnými studiem zmíněné historie a zkušenostmi. Dočíst se tak můžete, jak témata politická, tak i záhadologická z aktivní činnosti spolku Paranormal tým z.s.

Dále Ondřeje Bezoušku naleznete:
- facebooková stránka Paranormal týmu
- youtube kanál Paranormal týmu
- web Paranormal týmu
- instagram Paranormal týmu
- Google+ Paranormal týmu
 

Seznam rubrik