Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Na toto téma je jen jedno-řečí klasika M.Kopeckého,kdyby blbost nadnášela ,tak tady létáte jak holubička- bohužel těch holubiček nám tady začíná létat až příliš mnoho;-€

1 0
možnosti
JR

J60a35n 98R70á46ž

13. 4. 2019 12:40

V televizní diskuzi o zákazu pohádek, ve kterých je potlačován prvek genderové vyváženosti, čili se zřejmě nejedná o kachnu, mne zaujalo vyjádření jedné dámy, označované jako genderová aktivistka. Sice netuším, jak je společensky prospěšná její aktivita, ale její názor zněl asi takto: Pohádky, jako je Červená karkulka, Šípková Růženka či Sněhurka, by se přímo zakazovat neměly, ale je nutné, aby při jejich čtení okamžitě rodiče dětem vysvětlovaly principy rovnocenné úlohy mužů a žen ve společnosti, že žena nesmí být brána jako bytost mužům podřízená, která musí čekat na pomoc od mužů jako Šípková Růženka nebo jim posluhovat jako Sněhurka.

To její vyprávění mne přímo rozchechtalo, když jsem si představil, jak při čtení Sněhurky budu své malé vnučce vysvětlovat jak to vlastně s její úlohou v sídle trpaslíků bylo a to, že Šípková Růženka čekala na probouzející polibek od prince je mýtus, neb to od Růženky byl předem plánovaný způsob, jak realizovat svůj cíl podílet se aktivně na vládě království, protože spaní jen předstírala, mohla kdykoliv šípky kolem postele odstříhat a odejít budovat svou pracovní kariéru v jiném oboru, než je kralování.

2 0
možnosti
MK

Popsal jste to stručně a jasně. A dobře.

8 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2059x
Dokumentarista, aktivně činný v kultuře se zájmy o historii, film a tajemno. 

Zakladatel dokumentárního spolku Paranormal tým z.s., který najdete na www.paranormaltym.cz a orientuje se na tvorbu dokumentů záhadologického a historického charakteru. Veškerá tyto videa můžete vidět i na youtube kanálu tohoto spolku.

Na blog.idnes.cz je aktivní od května 2017, kam přispívá svými názory, ovlivněnými studiem zmíněné historie a zkušenostmi. Dočíst se tak můžete, jak témata politická, tak i záhadologická z aktivní činnosti spolku Paranormal tým z.s.

Dále Ondřeje Bezoušku naleznete:
- facebooková stránka Paranormal týmu
- youtube kanál Paranormal týmu
- web Paranormal týmu
- instagram Paranormal týmu
- Google+ Paranormal týmu
 

Seznam rubrik