Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen poznámka :

Neházejme dnes (i v historii) všechno jen a pouze na jiné. Naši vlastní lidé měli vždy doslova lví podíl v tom, jak jsme vypadali a vypadáme a jakou prestiž a národní hrdost máme.

Vždyť dnes třeba taková Pí. Jourová za nějakých 600 tis. měsíčně v pohodě dokáže v Bruselu kývat a kývat a klidně pracovat a jednat proti našim státním a národním zájmům! Rv

8 0
možnosti

S EU zle, bez ní špatně. Potřebujeme schopné státníky, aby postupně prosazovali reformy výhodné pro všechny, neboť zatím je EU nástrojem Německa pro ovládnutí Evropy, jemuž naivně sekunduje Francie. Od Bohouše a dnešní ČSSD takovou státoslužbu očekávat nemůžeme. Můžeme-li se v dnešním světě vůbec na někoho spolehnout, je to NATO, ale musí hrát aktivnější úlohu. Z toho plynou základní premisy české zahraniční politiky: kriticky budovat členství v EU a stát se spolehlivým článkem severoatlantického paktu.

3 0
možnosti
Foto

Současný režim je poměrně snesitelný a tím je tedy plně srovnatelný se systémem dřívějším. Není tedy žádný důvod si na cokoli stěžovat,

1 0
možnosti

J44a60n 50P35a34v16e71l

5. 6. 2017 19:07

Při mnichovské dohodě nás nikdo nezradil kvůli vlastním ziskům. To zní jak prohlášení z komunistického sjezdu. Pravda byla kapku komplikovanější. Po druhé světové válce jsme si komouše zvolili sami, tady žádná zrada potřeba nebyla. Jinými slovy, Vaše výchozí úvaha je kapku na vodě.

Češi nejsou skeptičtí kvůli nějakým zapomenutým zradám. Je to kombinace toho, že nemáme mentalitu západní Evropy (a to není myšlena pejorativně. Já osobně si nemyslím, že politická korektnost Západu by byl nějak vynikající nápad), že jsme národ neznabohů (bohudík) a technicky vyspělá, tudíž racionálně myslící zem.

3 3
možnosti

J43i93r61i 38T60i43c26h32y

5. 6. 2017 19:56

Pri nichovske dohode nas nikdo nezradil?! Komouse jsme si sice zvolili. ale ne aby zvratili demokracii do komunisticke diktatury.

0 0
možnosti

V případě dalšího nátlaku Bruselu na přebírání nelegálních migrantů z neválčících zemí zvážit členství v EU.

Britové pochopili sice pozdě, ale pochopili, že nereformovatelná EU se svými nevolenými arogantními komisaři, osobním blahobytem zkorumpovanými europoslanci a 60 000 zbytečných úředníků se nikdy pozitivně nezmění a ochranu jim neposkytne.

Myslím si, že cítit se ve své zemi bezpečně za ztrátu dotací stojí.

7 0
možnosti

Až nato, že Briti majú aj mali výnimku v EU v imigračnej politike. Tých migrantov si navláčili za posledné desaťročia bez prispenia EU. Britom doteraz moslimskí migranti nevadili.

Brexit bol postavený na voľnom pracovnom trhu, migranti z Poľska, Česka, Rumunska, Slovenska, ktorí, sú ochotný pracovať za pár libier a narušili im rast miezd.

2 0
možnosti

Otázkou je, zda ten "pozitivismus" EU není jen v médiích. Když sleduji naše televize, také v nich nevidím debatu nad názory obyčejných lidí. Připomíná mi to hlubokou totalitu: závěry sjezdů nám předkládali jeden úspěch za druhým a vedoucí představitelé KSČ slibovali "světlé zítřky". A pak spadla opona a všichni nejednou viděli, že jsme životní úrovní totálně v ...(daleko za západem). Tak si říkám, kdy spadne ta tentokrát pomyslná opona -a EU si přizná, že je bezradná a neví kudy kam. Dávám tomu rok ..maximálně dva

5 0
možnosti
Foto

Tady je hlavní problém v tom nepochopení, jako by Unie byli oni, někdo jiný, přitom i my jsme její součástí a taktéž se podílíme na jejím směřování a vývoji...

1 8
možnosti

Do roku 1989 jsme byly hlavně izolovaní od vyspělé Evropy. Vlastně při pohledu do obchodů jsme byly izolovaní i z východu. v obchodech se nenacházelo zboží ani ze zemí socialistického bloku. Na hranicích s NDR tvrdě hlídali celníci NDR, abychom je nevykupovali, to samé dělali naši celníci východním Němcům. Pro cesty do Maďarska často nebyly k mání Forinty, do Polska se individuálně nesmělo v 80. letech z ideologických důvodů, vyjímkou byly organizované zájezdy,

Zaplať pámbu za dnešní otevřenost. EUEUEU

9 2
možnosti

Ono je ještě otázkou, čemu jsme vlastně otevření.

2 1
možnosti

Mé svědomí je čisté. Já i celá moje rodina jsme hlasovali proti vstupu. Mysleli jsme si, že s námi budou jednat jako "s chudými příbuznými". Je to ještě horší, nejednají s námi vůbec.

12 5
možnosti

Hlasovali jsme taktéž. Vědouce, že je to marné, je to marné, ....

2 0
možnosti

Já bych se sice s prominutím vybodnul na EU (pro vstup jsem nehlasova), ale rozhodně bych nikdy nevystupoval z NATO a navíc bych maximálně posiloval vztahy s USA a Izraelem.

14 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2059x
Dokumentarista, aktivně činný v kultuře se zájmy o historii, film a tajemno. 

Zakladatel dokumentárního spolku Paranormal tým z.s., který najdete na www.paranormaltym.cz a orientuje se na tvorbu dokumentů záhadologického a historického charakteru. Veškerá tyto videa můžete vidět i na youtube kanálu tohoto spolku.

Na blog.idnes.cz je aktivní od května 2017, kam přispívá svými názory, ovlivněnými studiem zmíněné historie a zkušenostmi. Dočíst se tak můžete, jak témata politická, tak i záhadologická z aktivní činnosti spolku Paranormal tým z.s.

Dále Ondřeje Bezoušku naleznete:
- facebooková stránka Paranormal týmu
- youtube kanál Paranormal týmu
- web Paranormal týmu
- instagram Paranormal týmu
- Google+ Paranormal týmu
 

Seznam rubrik